Friday, July 9, 2010

CARA WANITA BERJALAN.. HE3..JGN MARAH AH..

Cara wanita berjalan
1. Jika berjalan,dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah.Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual,mulutnya lasar dan menyinggung perasaan orang lain.Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah,wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal,wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya.Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan,sering menolah ke kanan dan kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia.Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang dan diuruskan.

3.Jika berjalan suka menunduk. Cara be jalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akn berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyumpan rahsianya. Wanita seperi ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya.Di samping sikapnya yang diingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menenduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. sebab, wanita jenis ini sangat setia,dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4.Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang tegur, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. jaangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjnag lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. jangan hairan kika wanita sperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5.Jika berjalam dan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sed=demikian tidak ambil kisah dengan masalah itu sebenarnya memerlukan kebijakanaan untuk diselesaikan.Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugilam dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadianya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serious seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawab terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyayangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7.Jika berjalan sepeti zirafah.Maksudnya, ketika melangkahkan kaki,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang.Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung.Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

No comments:

Post a Comment